forrás |
Tehát:
hagyma:
A hagymalevelekre öntsünk vizet, majd forraljuk fel. Hagyjuk kb. 30 percig főni és aztán főzzük meg benne a tojásokat is.
nyírfalevelek:
Forraljuk a leveleket 10 percig, száraz leveleket is használhatunk. Ezután tegyük bele a tojásokat, és így főzzük őket készre.
kávé:
4 ek. őrölt kávét tegyünk egy pohár vízbe, és ezt az oldatot használjuk a tojás főzéséhez.
fekete pörköletlen napraforgómag héja, lilahagyma héja, a nyári barka héja, a mályvavirág, hóvirág, áfonya és bodzabogyó héja:
Öntsünk vizet a fenti dolgokra és forraljuk fel (jól fordítottam??). kb. 30 percig fő és utána ebben a kulimászban főzzük meg a tojatot is.
vörös káposzta
Vágjuk a káposztát apróra, adjunk hozzá 5 evőkanál ecet; fedjük le vízzel, és hagyjuk egy éjszakán át ázni. Reggel forraljuk fel a tojásokat a keverékben, a káposztát ne vegyük ki!
A spenót, csalán, gyöngyvirág, kankalin, homoktövis levele; a kőris fa kérge:
Öntsünk rájuk vizet, forraljuk kb. 30 percig és ebben a kulimászban főzzük meg a tojásokat.
dióhéj, fiatal Crabapple (?) fa kérge, nyár hajtások, a vadsáfrány virágai, kamilla, lyukaslevelű orbáncfű:
Vizet rá, 30 percig főzni, aztán a kulimászban megfőzni a tojásokat.
narancs, citrom, répa:
Főzzük meg simán a tojásokat, és ha kész, dörzsöljük át a fentiek levével. (Nem a héjjával? fura.. lesz így igazán színük?)
cékla, szeder, bird cherries:
Főzzük meg simán a tojásokat, és ha kész, dörzsöljük át a fentiek levével.
Egyéb jó tanácsok:
- szobahőmérsékletű tojásokat tegyünk fel főni
- a fenti színezések előtt mossuk meg a tojásokat szappannal és öblítsük le
- a színezett kész tojásokat dörzsöljük át növényi olajjal, így ragyogni fognak
- ha a színezett tojásokat a festék oldatban hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben, akkor intenzívebb lesz a szín
2 megjegyzés:
Nagyon beszippantott a Húsvét :-) Szuper ötleteket teszel fel!
puszi
:)
Megjegyzés küldése