2014. június 27.

Lábgomba ellen természetesen

Szódabikarbóna

Önmagában is képes megszüntetni a gombásodást. 3 ek. szódabikarbónát oldjunk fel egy lavór vízben, és 15-20 percig fürdessük benne a lábakat.

 

Ecet

20%-os ecettel készült lábfürdő (egy kis kupicányi elég), melyet egy kis tengeri sóval is fel lehet turbózni. A kiáztatás és a köröm megreszelése fontos. Az ecetet vattapamacsra is lehet löttyinteni, és ezt ráerősíteni az érintett körömre. Száradásig kell fennhagyni.

Illóolajak

Teafa olaj, levendula illóolaj is megfelel erre a célra. Mind a két illóolaj alkalmazható hígítás nélkül a bőrön. Fertőtlenítő, gomba és vírusölő, sebgyógyulást elősegítő és gyulladáscsökkentő.
Gomba kezelésére egy fültisztító pálcikára kell tenni egy-két cseppet a fent nevezett olajokból, és ezzel áttörölgetni a körmök felszínét, illetve juttatni belőlük egy keveset a köröm alá is. Ezt naponta legalább kétszer kell elvégezni. Mivel illatuk kellemes, öblítés nélkül egész nap a lábon maradhatnak, sőt, a nem kívánatos szagok ellen is bátran bevethetőek.
Olajkeveréket is lehet készíteni, mellyel nem csak a körmöket, hanem az egész lábat érdemes bekenni. 1 ek. olíva olajra 2-2 csepp levendula és teafa illóolajat kell számolni. A bőr puha lesz tőle, a kellemetlen szagok elillannak és egész nap „viselhető”.

foorás: link

Nincsenek megjegyzések: